utca_panorama.png

Rövid hírek

LISTÁS SZAVAZÓKÖRI JEGYZŐKÖNYV

Baranya Megye 01.sz. egyéni választókerület

Gyód 001. sz. szavazókör

A szavazóköri jegyzőköny ITT elérhető

 

A 700 lelkes Gyód községben 1994 óta folyamatosan, immár huszonegyedik alkalommal rendezzük meg június 6-án, szombaton a Sommerfest programot. A rendezvény annak idején a községi labdarúgópálya mellett épült sportöltöző átadásával indult, azóta a hagyományt folytatva évente egyre színesebb programokkal várjuk a község gyermek és felnőtt lakói mellett a szomszédos települések: Keszü, Kökény, Pellérd, Pogány, Szilvás, Bosta, Szőke, Regenye, Görcsöny és Aranyosgadány érdeklődő lakóit. Immár nyolcadik alkalommal bonyolítjuk le a Gyódról Elszármazottak Találkozóját. A találkozó célja az egymás mellett élo közösségek, települések jószomszédi kapcsolatainak szorosabbá fuzése, a helyi és kistérségi identitástudat erősítése.

Szándékunk, minden évben legalább egyszer a község lakóival együtt ünnepelni, felkelteni a településen élok  gyelmét a programokra. Emellett fontosnak tartjuk, hogy a községünkből elszármazottakat is „hazahívjuk” Gyódra, bevonjuk őket a programfolyamba, mindezt vonzó musorszámokkal igyekszünk elősegíteni.

Fontos programja a napnak a gyódi óvoda és iskola gyermekei mellett a helyi kötődéssel is rendelkező muvészeti csoportok bemutatkozása, nép- és moderntánc-együttesek mutatják be közösségeik folklór-, művészeti- és kulturális életét, kötnek új ismeretségeket, barátságokat, szélesítik, bővítik kapcsolatrendszerüket.

A nap kiemelt eseménye a Leöwey Tánccsoport fellépése.

A főzőverseny (Gyódi Ízkavalkád) az egyik leglátványosabb része a rendezvénynek. Egy-egy csapat szabadon választott ételt főz meg a délelőtt folyamán, majd ebédidőben kóstolót tartanak az érdeklődők számára. A legfinomabb
ételek díjazásra kerülnek. A nap folyamán zöldség és gyümölcskóstoló várja az érdeklődőket, egészséges ételek kipróbálására nyílik lehetőség.

A borbemutatón a környék boros gazdái hozzák el és adnak kóstolót boraikból. A találkozó jó alkalom a különböző borklubok tagjai számára az ismerkedésre, szakmai eszmecserére. Ebben az évben is várjuk az autó-, hajó- és
repülőmodellek kedvelőit. Az idei bemutatót Nagy Árpád és barátai még látványosabbra ígérik kiegészítve terepautó-versennyel.

Egész nap az óvoda és iskola tanulói játékos, sportvetélkedokkel próbálhatják ki magukat, melyeken a vendég települések gyermekei is aktívan részt vehetnek.
A felnőttek részére is egész nap versenyeket hirdetünk és bonyolítunk le, így talicskatoló, csizmadobó, rönkhajító és kötélhúzó versenyeket indítunk.
A kispályás focikupa az idén elmarad a nemrég füvesített sportpálya megóvása érdekében, de a következő évben újraindítjuk a tornát.


A főzőversenyre és borbemutató-, kóstolóra is várjuk községünkből és a településekről jelentkezőket!

Keresés

Családkönyv

Könyvbemutató június 2-án

Az adó 1%-a

A személyi jövedelemadó 1%-áról való rendelkezéskor kérjük, hogy gondoljanak községünk fejlesztésére és a helyi sportélet támogatására.

Az 1 % átutalásához az adószámokat az alábbiakban ismertetjük:
Gyódért Alapítvány:  18303425-1-02
Mecsekvölgye Sportkör:  19031707-1-02

A tavalyi évben az adókból befolyt összeget a falu játszótereinek folyamatos újítására, állagmegóvásra fordítottuk.

Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlevelünkre, hogy a legfontosabb eseményekről azonnal értesíthessük:

Statisztika

Cikkmegtekintések találatai
74997