utca_panorama.png

Rövid hírek

LISTÁS SZAVAZÓKÖRI JEGYZŐKÖNYV

Baranya Megye 01.sz. egyéni választókerület

Gyód 001. sz. szavazókör

A szavazóköri jegyzőköny ITT elérhető

 

Ha a vendéglátó azzal kezdi köszöntőjét, hogy nagy öröm számára a vendégek fogadása, azt mindenki megszokta már. Egyfajta kötelező udvariasságnak számít. Na persze fontos dolog az udvariasság, mégis el kell mondanom valójában milyen nagy öröm számunkra, a község vezetésének, hogy évről évre a község lélekszámát meghaladó résztvevője van a Sommerfest és Gyódról Elszármazottak Találkozója rendezvényünknek.

Amikor huszonegy évvel ezelőtt belefogtunk a sportöltöző építésébe, az volt a célunk, hogy legyen egy hely: legyen egy olyan hely, ahol jó körülmények között lehet sportolni és szórakozni; és e létesítmény szolgáljon gyermeket, felnőttet,
fiatalt és szépkorút.

A régi rómaiak szerint minden helynek megvan a maga szelleme, az úgynevezett genius loci, amely segíti a tiszta szívű, jóakaratú embereket. Ennek a szép gondolatnak van egy modern értelmezése is, amelyet a hely történetéből vezetnek le.
Például az ország legnagyobb stadionjában, a Puskás Ferenc Stadionban a hely szellemét az előttünk járó kitűnő sportolók teljesítménye hívta életre. Magyarország legfontosabb sportszentélyét többek között olyan emlékezetes események teszik
fontossá számunkra, mint a magyar futballválogatott, az aranycsapat 7:1 -es győzelme az angolok felett, vagy a legendás futófenomén, Iharos nagyszerű versenyei és világcsúcsai. A mi sportpályánk, öltözőnk, szabadidőparkunk szelleme – ha szabad ilyen képzavarral fogalmaznom – csak most alakul. Legyenek részei a történetünknek, az emlékezetünknek, a megújult
létesítmény avatásának!

Emellett most is a hagyományos, nagyobb szabású eseményünkre készülünk. Van, aki csak lélekben, de sokan aktívan, tettekkel és sok munkával gondoskodva arról, hogy az idei Sommersfest is olyan jól sikerüljön, mint az eddigiek. Biztos
vagyok benne, hogy a környező települések: Keszü, Kökény, Pellérd lakosai közül is már sokan várják a rendezvényt, ahol újra együtt lehetünk, ahol ismét átélhetjük a játék, a sport, a zene, a tánc közös örömét. A közösen átélt örömteli
pillanatoknál szebbet, emlékezetesebbet nem is adhatunk egymásnak! Ez az, amire meg kell tanítani gyermekeinket, hogy a boldogság nem az anyagi javakban, a tárgyakban rejtőzik! Hanem abban, amikor a szikrázó napsütésben a zöld mezőn apával kergetjük a labdát, együtt játszik a család.

Vagy amikor anyával és a testvérekkel, a nagyszülőkkel együtt bámuljuk a népzenére pörgő-forgó, a csodás ruhákban éneklő-táncoló lányokat és fiúkat. Vagy amikor kedvesünkkel megkóstoljuk a helyi és a környékbeli gazdák borait, sétálgatunk a repülő-, hajó- és autómodellek között. Vagy amikor a barátokkal hallgatjuk Hevesi Tamást, fellövik a tűzijátékot a ragyogó csillagok és a holdfény „díszletében”. Vagy, ha egy régen látott ismerős köszön ránk, amikor elmélyülten szemlélődünk és örömmel nyugtázzuk az irigykedő elismerést; „de jó nektek, hogy itt ilyen élet van!”.
És persze nemcsak a lélek töltődik ezen a napon.

Bizony az energiát is rendre pótolni kell, hogy helyt tudjuk állni az újabb és újabb vetélkedőkön: az óvodások családi versenyén, a talicskatoló, a csizmadobó, a rönkhajító vagy éppen a kötélhúzó megmérettetéseken. A finom ételek és italok is sokkal jobban esnek a hatalmas sátor árnyékában, ha vidám társaságban fogyasztjuk őket. Ilyenkor kerülhet sor „világ-megváltó” nagy beszélgetésekre.
Egyszóval, készülünk és készüljön településünk apraja-nagyja az idei Sommerfestre, ahogyan a „kis herceg”, amikor a barátját várja, vagyis „ünneplőbe öltöztetjük a szívünket”!

Szertettel várunk, hívunk minden gyódit, aprót, nagyot, felnőttet, mert megint jó lesz, jó lesz nekünk gyódiaknak együtt lenni a Községi Sportpályán barátainkkal, ismerőseinkkel, a szomszédainkkal!

Keresés

Családkönyv

Könyvbemutató június 2-án

Az adó 1%-a

A személyi jövedelemadó 1%-áról való rendelkezéskor kérjük, hogy gondoljanak községünk fejlesztésére és a helyi sportélet támogatására.

Az 1 % átutalásához az adószámokat az alábbiakban ismertetjük:
Gyódért Alapítvány:  18303425-1-02
Mecsekvölgye Sportkör:  19031707-1-02

A tavalyi évben az adókból befolyt összeget a falu játszótereinek folyamatos újítására, állagmegóvásra fordítottuk.

Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlevelünkre, hogy a legfontosabb eseményekről azonnal értesíthessük:

Statisztika

Cikkmegtekintések találatai
74997