utca_panorama.png

Rövid hírek


Kéknyelv betegség előfordulásának megállapítása miatt Bogád, Bosta, Görcsöny, Gyód, Keszü, Kökény, Ócsárd, Pellérd, Pogány, Regenye, Romonya, Szalánta, Szilágy, Szilvás, Szőke, Szökéd közigazgatási területen elhelyezett, "bluetongue"-ra fogékony állatokat tartó állatállományokra megfigyelési zárlatot rendelt el a Baranya Megyei Kormány Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya.
A kitörés helyén és az azt körülvevő 20 km-es sugarú körben kötelező a vakcinázás, amely során minden kéknyelv betegségre fogékony háziállatot (szarvasmarha, bivaly, juh, kecske) be kell oltani a megfigyelési zárlat alá helyezett állományokban.
Tekintse meg a határozatot további információkért

 

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása.

A program keretében olyan szociálisan hátrányos helyzetű felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak folyósítható az ösztöndíj, akik a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkeznek, felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos) képzésben vesznek részt.

További információ a körjegyzőségen, és az alábbi adatlapokon:

"A" típusú pályázati kiírás

"B" típusú pályázati kiírás

 

Nagy sikerrel került megrendezésre szeptember 19-én, Gyódon az óvoda által szervezett Családi nap, melyen részt vettek az iskolások, szülők, falubeliek is.
 
A gyerekek nagy örömére egész nap lehetett ugrálni a tengeri állatos légvárban, mászni a 10 méter hosszú hernyóban. Játszhattunk ügyességi játékokon és a kreatív asztalnál az óvónénikkel egész nap különleges dolgokat lehetett készíteni.
A gyerekek kívánságait leste a lufihajtogató bohóc, valamint minden kisgyermek arcára kerülhetett az általa – akár többször is – kiválasztott minta. Volt itt pókember, kalóz, pillangó, macska és még sorolhatnánk.
Közös ebéd várta a vendégeket, melyet szülői segítséggel készítettünk el és nagyon-nagyon finomra sikerült. Készült pincepörkölt, valamint a gyerekek nagy örömére annyi lángos sült, hogy alig bírtuk megenni.
Délelőtt megérkezett a lovaskocsi is, melyre mindenki felülhetett, aki csak szeretett volna, még a lelkes apukák is szívesen kipróbálták.
 
Délután ellátogatott hozzánk a Hangoló gyermekszínház. Csak úgy csillogtak a gyerekek szemei a boldogságtól, annyira élvezték az előadást. 
A program zárásaként a Pécsi Rendőrkapitányság szervezésében egy fantasztikus sport és erőnléti vetélkedőn vehettünk részt, ami nagyon élvezetes volt mind a gyermekek, mind szüleik számára. Végül döntetlen lett az eredmény a két csapat között, megállapíthattuk:
Mindenki nyert, hisz barátok között voltunk, új barátokat szereztünk!

Helyi Választási Bizottság 7668 Gyód, Fő u. 62. Tel.: 72 461-130

Tisztelt Választópolgárok!

Tájékoztatom Önöket, hogy Gyód községben a 2014. október 12. napján megtartandó önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás nyilvántartásba vett jelöltjei a szavazólapon az alábbi sorsolt sorrendben kerülnek feltüntetésre:

Polgármester jelölt: Schmidt Ferenc József

Egyéni listás képviselő-jelöltek:

 1. Lőrincz Ramona
 2. Schmidt László
 3. Krum Csaba
 4. Csák Tamás
 5. Krum János András
 6. Nock Mihány Imre
 7. Kövesdi Zoltán

Német nemzetiségi önkormányzati képviselő jelöltek:

 1. Krum János András
 2. Krum Csaba
 3. Schmidt Ferenc József
 4. Medgyesi Antal 

Nagy Árpád s.k. a HVB elnöke

Keresés

Családkönyv

Könyvbemutató június 2-án

Az adó 1%-a

A személyi jövedelemadó 1%-áról való rendelkezéskor kérjük, hogy gondoljanak községünk fejlesztésére és a helyi sportélet támogatására.

Az 1 % átutalásához az adószámokat az alábbiakban ismertetjük:
Gyódért Alapítvány:  18303425-1-02
Mecsekvölgye Sportkör:  19031707-1-02

A tavalyi évben az adókból befolyt összeget a falu játszótereinek folyamatos újítására, állagmegóvásra fordítottuk.

Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlevelünkre, hogy a legfontosabb eseményekről azonnal értesíthessük:

Statisztika

Cikkmegtekintések találatai
61415