utca_panorama.png

Rövid hírek

HIRDETMÉNY

Gyód Község Önkormányzata a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően el kívánja készíttetni a település arculati kézikönyvét és a településképi rendeletét. A Települési Arculati Kézikönyv tervezete elérhető ITT.

A dokumentummal kapcsolatos véleményeket a Keszüi Közös Önkormányzati Hivatalhoz személyesen, postai (7668 Keszü, Petőfi utca 24.) úton, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre lehet beküldeni legkésőbb 2017. december 15. napjáig.

 


Gyód község Önkormányzata Képviselő – Testülete a Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő – Testületével közösen

November 24-én (pénteken) 17.00  órai kezdettel

közmeghallgatást  (falugyűlést) tart a Polgármesteri Hivatal épületében (Gyód, Fő u. 62.), amelyre minden érdeklődő lakosát tisztelettel várja.

Napirend:

 1. Tájékoztató az Önkormányzat munkájáról, tervezett feladatokról. Előadó: polgármester
 2. Német Nemzetiségi Önkormányzat tevékenysége. Előadó: NNÖ elnöke
 3. Lakossági kérdések, javaslatok, vélemények.

Megjelenésükre feltétlenül számít Schmidt Ferenc polgármester

Hirdetmény

A Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatala OKJ-s szakmai képzéseket hirdet, melyek decemberben indulnának a tervek szerint. 
Az OKJ-s képzésben részt vehet bárki, aki hazai költségvetés vagy uniós forrás terhére megvalósuló programban támogatott OKJ-s képzésben már korábban részt vett és az utoljára ilyen formában megszerzett képesítése óta legalább 1, de kevesebb, mint 2 év telt el:
 • korábban megszerzett szakképesítéshez kapcsolódóan a teljes szakképesítést, vagy
  • a korábban megszerzett rész-szakképesítéshez kapcsolódóan a teljes szakképesítést, vagy
  • a megszerzett képesítéshez kapcsolódóan a Képzési területek egységes osztályozási rendszere (KEOR) szerint azonos fő irányba tartozó képesítést kíván szerezni, vagy
  • legalább 2 év eltelt a korábban megszerzett képesítés megszerzése óta.
 • Alacsony iskolai végzettségük ISCED 1 és ISCED 2 (maximálisan 12 osztállyal rendelkezik, érettségije nincs, szakmunkás bizonyítvánnyal nem rendelkezik (Kivétel azok a képzések ahol érettségi a bemeneti feltétel.)
 • hazai költségvetés vagy uniós forrás terhére megvalósuló program keretében alapkompetenciák fejlesztését célzó, felzárkóztató, illetve munkakör vagy munkatevékenység végzéséhez szükséges kompetenciák megszerzésére irányuló támogatott képzésben korábban részt vett.

Tekintse meg a kiírást

A tanfolyamokkal kapcsolatban érdeklődni az alábbi eléréseken lehet: Telefon: (72) 512-812,  Pécs, Zrínyi M . u. 11. szám (Ügyfélfogadás: H-K-Cs: 08:00 – 15:30, Sze 08:00 – 12:00, Péntek: 08:00 – 10:00)
 
 

Keszü, Gyód, Kökény községek közigazgatási területén tartott méhállományokra községi zárlatot rendelek el.
Keszü, Gyód, Kökény közigazgatási területéről tilos kivinni méheket, fiasításos és mézes lépet, virágport, kaptárt, kaptárok belső tartozékát, kivéve indokolt esetben  méhcsaládokat járási főállatorvosi engedéllyel a zárlatnak helyi zárlat alatt nem álló területéről. Az érintett helységekbe tilos behozni méheket (dolgozót,
anyát, fiasítást).

Tekintse meg a határozatot

Gyód Község Önkormányzata Képviselő-testülte december 11.-én (pénteken) 18.00 órai kezdettel ülés tart a Polgármesteri Hivatal épületében.

Napirend:

 1. Tiszta udvar – rendes ház pályázatok elbírálása Előadó: Polgármester
 2. Egyéb aktuális kérdések

Zárt ülésen:

 1. Szociális fajuttatás megállapítása Előadó: Polgármester
 2. Szociális kérelmek Előadó: Polgármester

A nyilvános ülésen  minden érdeklődő megjelenésére  számítunk.

Tisztelt Lakosok!

A tavalyi évhez hasonlóan Gyód község Önkormányzata Képviselő – Testülete szociális célú tűzifa juttatásban részesítheti rászoruló lakosait.

Igényeiket a mellékelt kérelem nyomtatványon nyújthatják be – a kérelem benyújtását megelőző havi jövedelemigazolások csatolásávalGyód község Önkormányzatához (7668. Gyód, Fő u. 62.) vagy a Keszüi Közös Önkormányzati Hivatalhoz (7668. Keszü, Petőfi u. 24.) 2015. december 11. napjáig.

Önkormányzatunk új rendeletet alkotott a község szociális tüzifa-támogatásáról az elkövetkező idényre

Töltse le

 

Községünk lakosainak rendelkezésére áll egy 240 literes KÉK és színű ("hasznosítható hulladék" feliratú) és egy 80 literes BARNA színű ("kerti hulladék" feliratú hulladékgyűjtő edény. Olvassa el a felhívást.

Keresés

Családkönyv

Könyvbemutató június 2-án

Az adó 1%-a

A személyi jövedelemadó 1%-áról való rendelkezéskor kérjük, hogy gondoljanak községünk fejlesztésére és a helyi sportélet támogatására.

Az 1 % átutalásához az adószámokat az alábbiakban ismertetjük:
Gyódért Alapítvány:  18303425-1-02
Mecsekvölgye Sportkör:  19031707-1-02

A tavalyi évben az adókból befolyt összeget a falu játszótereinek folyamatos újítására, állagmegóvásra fordítottuk.

Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlevelünkre, hogy a legfontosabb eseményekről azonnal értesíthessük:

Statisztika

Cikkmegtekintések találatai
63834