utca_panorama.png

Rövid hírek

LISTÁS SZAVAZÓKÖRI JEGYZŐKÖNYV

Baranya Megye 01.sz. egyéni választókerület

Gyód 001. sz. szavazókör

A szavazóköri jegyzőköny ITT elérhető

 


Tekintse meg az értesítést ITT

Kéknyelv betegség előfordulásának megállapítása miatt Bogád, Bosta, Görcsöny, Gyód, Keszü, Kökény, Ócsárd, Pellérd, Pogány, Regenye, Romonya, Szalánta, Szilágy, Szilvás, Szőke, Szökéd közigazgatási területen elhelyezett, "bluetongue"-ra fogékony állatokat tartó állatállományokra megfigyelési zárlatot rendelt el a Baranya Megyei Kormány Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya.
A kitörés helyén és az azt körülvevő 20 km-es sugarú körben kötelező a vakcinázás, amely során minden kéknyelv betegségre fogékony háziállatot (szarvasmarha, bivaly, juh, kecske) be kell oltani a megfigyelési zárlat alá helyezett állományokban.
Tekintse meg a határozatot további információkért

 

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása.

A program keretében olyan szociálisan hátrányos helyzetű felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak folyósítható az ösztöndíj, akik a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkeznek, felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos) képzésben vesznek részt.

További információ a körjegyzőségen, és az alábbi adatlapokon:

"A" típusú pályázati kiírás

"B" típusú pályázati kiírás

 

Nagy sikerrel került megrendezésre szeptember 19-én, Gyódon az óvoda által szervezett Családi nap, melyen részt vettek az iskolások, szülők, falubeliek is.
 
A gyerekek nagy örömére egész nap lehetett ugrálni a tengeri állatos légvárban, mászni a 10 méter hosszú hernyóban. Játszhattunk ügyességi játékokon és a kreatív asztalnál az óvónénikkel egész nap különleges dolgokat lehetett készíteni.
A gyerekek kívánságait leste a lufihajtogató bohóc, valamint minden kisgyermek arcára kerülhetett az általa – akár többször is – kiválasztott minta. Volt itt pókember, kalóz, pillangó, macska és még sorolhatnánk.
Közös ebéd várta a vendégeket, melyet szülői segítséggel készítettünk el és nagyon-nagyon finomra sikerült. Készült pincepörkölt, valamint a gyerekek nagy örömére annyi lángos sült, hogy alig bírtuk megenni.
Délelőtt megérkezett a lovaskocsi is, melyre mindenki felülhetett, aki csak szeretett volna, még a lelkes apukák is szívesen kipróbálták.
 
Délután ellátogatott hozzánk a Hangoló gyermekszínház. Csak úgy csillogtak a gyerekek szemei a boldogságtól, annyira élvezték az előadást. 
A program zárásaként a Pécsi Rendőrkapitányság szervezésében egy fantasztikus sport és erőnléti vetélkedőn vehettünk részt, ami nagyon élvezetes volt mind a gyermekek, mind szüleik számára. Végül döntetlen lett az eredmény a két csapat között, megállapíthattuk:
Mindenki nyert, hisz barátok között voltunk, új barátokat szereztünk!

Helyi Választási Bizottság 7668 Gyód, Fő u. 62. Tel.: 72 461-130

Tisztelt Választópolgárok!

Tájékoztatom Önöket, hogy Gyód községben a 2014. október 12. napján megtartandó önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás nyilvántartásba vett jelöltjei a szavazólapon az alábbi sorsolt sorrendben kerülnek feltüntetésre:

Polgármester jelölt: Schmidt Ferenc József

Egyéni listás képviselő-jelöltek:

 1. Lőrincz Ramona
 2. Schmidt László
 3. Krum Csaba
 4. Csák Tamás
 5. Krum János András
 6. Nock Mihány Imre
 7. Kövesdi Zoltán

Német nemzetiségi önkormányzati képviselő jelöltek:

 1. Krum János András
 2. Krum Csaba
 3. Schmidt Ferenc József
 4. Medgyesi Antal 

Nagy Árpád s.k. a HVB elnöke

Keresés

Családkönyv

Könyvbemutató június 2-án

Az adó 1%-a

A személyi jövedelemadó 1%-áról való rendelkezéskor kérjük, hogy gondoljanak községünk fejlesztésére és a helyi sportélet támogatására.

Az 1 % átutalásához az adószámokat az alábbiakban ismertetjük:
Gyódért Alapítvány:  18303425-1-02
Mecsekvölgye Sportkör:  19031707-1-02

A tavalyi évben az adókból befolyt összeget a falu játszótereinek folyamatos újítására, állagmegóvásra fordítottuk.

Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlevelünkre, hogy a legfontosabb eseményekről azonnal értesíthessük:

Statisztika

Cikkmegtekintések találatai
74984