utca_panorama.png

Rövid hírek

LISTÁS SZAVAZÓKÖRI JEGYZŐKÖNYV

Baranya Megye 01.sz. egyéni választókerület

Gyód 001. sz. szavazókör

A szavazóköri jegyzőköny ITT elérhető

 


A Baranya Megyei 02502750407 kódszámú vadászterület, a Mecsekalja Földtulajdonosi Közösség Földtulajdonosi Gyűlést hív össze.

2018. március hó 23. napján 8.00-11.00 óráig 2017.évi haszonbérleti díj kifizető napot tartunk, illetve március hó 23. napján 13.00 órától közgyűlést hívunk össze Keszü, Faluház helyszínen.

A tulajdonosok a termőföld tulajdonjogát, képviseleti jogát a Vtv. vonatkozó rendelkezései szerint hitelt érdemlően igazolni kötelesek. Olvassa el a hirdetményt.

 

 

A Keszüi és Gyódi Német Nemzetiségi Önkormányzatok szeretettel meghívják  a két település lakóit a - tavaly már falunkban bemutatkozott - Majsi Kultúrális Egyesület Színjátszócsoport "Vidám farsang" című előadására, melyet február 24-én, szombaton 15 órától a gyódi Faluházban tekinthetnek meg.

 

 

A Farsang a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó hosszú, vidám, télbúcsúztató időszak.

Az óvodában igen mozgalmas hetek ezek. Beszélgethetünk régi farsangi szokásokról, megnézhetjük az előző évek farsangjait fotókon, videón; jelmezeket tervezhetünk, munkáinkkal feldíszítjük a csoportszobát, énekelünk, táncolunk, verselünk...

Február 5-én végre elérkezett a várva várt nap, a Farsangi mulatság napja. A gyerekek már reggel várakozással telve öltözködtek jelmezeikbe.

Óvodánk szeptemberben megkezdte 20. nevelési évét.

Kezdetektől fogva Horváth-Brém Marianna, Krum Csabáné (Andi néni) és Mészáros Gézáné (Erzsi néni – dajka) foglalkozik az óvodába járó gyódi és keszüi kisgyermekekkel 3 éves koruktól az iskolába lépésig. Tavalyi évtől kezdve kiegészült intézményünk még egy óvodapedagógussal, Kovács Zsuzsanna személyében; valamint konyhai segítő státusszal, mely feladatot Vámosi Eszter látja el.

Az idei nevelési évünk első féléve is legalább olyan mozgalmas volt, mint az előzőek.

A gyermekek mindennapi felfedező, tevékenykedtető fejlesztésén kívül, melyet játékosan, a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelően végzünk, fontosnak tartjuk a családokkal való szoros kapcsolat ápolását, a községben lakó emberek bevonását életünkbe.

Tájékoztatom az érintetteket, hogy módosultak a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Jöt.) magánfőzésre vonatkozó szabályai 2016. január 1-jével jelentősen módosultak.

A módosítás következtében bevezetésre került a Párlat adójegy, melynek igénylésére csak a lakóhely szerinti önkormányzati adóhatóság által regisztrált magánfőző jogosult. Az önkormányzatnál regisztrált, az önkormányzati adóhatóság által rendszeresített nyomtatványon bejelentett magánfőzőnek magánfőzés keretében történő párlat előállításához 2016. január 1-től – az előállítást megelőzően – párlat adójegyet kell igényelni, beszerezni a lakóhelye szerint illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) megyei/fővárosi adó-és vámigazgatóságtól.
(NAV Baranya Megyei Igazgatósága 7621. Pécs, Rákóczi út 52-56 Telefon: 72/533-500, ügyfélfogadás: H: 8.00-18.00, K: 8.00-12.00, SZ: 14.00-18.00, CS: 8.00-12.00, P: 8.00-11.00)

A párlat adójegy egy olyan igazoló szelvény, amely a magánfőző nevére kiállított, sorszámozott, papír alapú, vagy elektronikus vámhatósági igazoló szelvény, ami 1 liter magánfőzött párlat után 700 forint jövedéki adó megfizetését, valamint ellenőrzéskor darabonként 1 liter párlat eredetét igazolja.

A személyi jövedelemadó 1% -áról való rendelkezéskor kérjük, hogy gondoljanak községünk fejlesztésére és a helyi sportélet támogatására. A Gyódért Alapítvány a felajánlásokból befolyt összeget , a játszóterek eszközeinek fejlesztésére fordítja.
Az 1% átutalásához az adószámokat az alábbiakban ismertetjük:
Gyódért Alapítvány: 18303425-1-02
Mecsekvölgye Sportkör: 19031707-1-02
 
 

Keresés

Családkönyv

Könyvbemutató június 2-án

Az adó 1%-a

A személyi jövedelemadó 1%-áról való rendelkezéskor kérjük, hogy gondoljanak községünk fejlesztésére és a helyi sportélet támogatására.

Az 1 % átutalásához az adószámokat az alábbiakban ismertetjük:
Gyódért Alapítvány:  18303425-1-02
Mecsekvölgye Sportkör:  19031707-1-02

A tavalyi évben az adókból befolyt összeget a falu játszótereinek folyamatos újítására, állagmegóvásra fordítottuk.

Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlevelünkre, hogy a legfontosabb eseményekről azonnal értesíthessük:

Statisztika

Cikkmegtekintések találatai
74983