utca_panorama.png

Rövid hírek

Hirdetmény az általános iskolai felvételi eljárásról

A tanköteles tanulók első évfolyamra történő beiratkozásának időpontja:

2018. április 12. (csütörtök) 8.00 és 18.00 óra között

2018. április 13. (péntek) 8.00 és 16.00 óra között

A szülő (gondviselő) az adott évben tanköteles korba lépő gyermeket a fenti időpontban köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára. Az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt (a lakcímkártyát), továbbá az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást.

Olvassa el a teljes hirdetményt

Kultúra

Megrendelhető az Önkormányzatnál

A községtől keletre - ma már keszüi részen -, a magaslaton pattintott vulkáni üvegeket tép fel időnként az eke. Nincs kizárva, hogy erre egy őskori erődítés állt, amelyet valamelyik kora Árpád-kori nemzetségfő is használhatott kisebb nemzetségi föld- és palánkvárként.
 
A terület Szent István korában a Pécsváradi Apátságé. Nem is sejteni, hogy a magyar lakók mennyiben utódai a középkori őslakosságnak. Dombay János régész 1941-ben a mai temető mögött közép- és későavar kori temetőrészleteket tárt fel. Egyesek a szőlőhegy kisebb-nagyobb halmairól is azt állítják, hogy azokban avarok nyugszanak.  A  feltárt közép- és későavar kori temetőrészletek alapján feltételezhető, hogy már az avarkorban is lakott volt. Az avarok elvonulása után Gyód feltehetőleg lakatlan pusztává vált, az újabb betelepülők megjelenése az 1500-as évektől datálható.

Keresés

Családkönyv

Könyvbemutató június 2-án

Az adó 1%-a

A személyi jövedelemadó 1%-áról való rendelkezéskor kérjük, hogy gondoljanak községünk fejlesztésére és a helyi sportélet támogatására.

Az 1 % átutalásához az adószámokat az alábbiakban ismertetjük:
Gyódért Alapítvány:  18303425-1-02
Mecsekvölgye Sportkör:  19031707-1-02

A tavalyi évben az adókból befolyt összeget a falu játszótereinek folyamatos újítására, állagmegóvásra fordítottuk.

Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlevelünkre, hogy a legfontosabb eseményekről azonnal értesíthessük:

Statisztika

Cikkmegtekintések találatai
72012