utca_panorama.png
Tanulóink az iskolakezdést már augusztusban nagyon várták. Mindenki nagyot nőtt a nyáron. Két dán vendégtanuló egy hónapig nálunk járt iskolába. Megismerhettük az ottani tanulási szokásokat, picit dánul is tanultak a gyerekek.
Gazdag programsorozattal indítottuk a 2016-2017-es tanévet. Az óvodával közös szülői értekezletet tartottunk szeptember 6-án.
 
Szeptember 15-én a keszüi pékségbe látogattunk.A gyerekek megismerkedtek a pék mesterséggel,a  kifli, zsemlye, kenyér készítésének titkaival. Ajándékba megkaptuk az ott elkészült finomságokat. 

 
Szeptember 16-án Családi nap következett. Egész nap izgalmas, változatos sorversenyek, kreatív foglalkozás, lovaglás  vártak iskolásainkra. Az idő is kegyes volt hozzánk, szikrázó napsütésben vehettünk részt az eseményen.  


Mindeközben az iskolában tanító pedagógusok tanulmányi versenyekre nevezték tanulóikat, pedagógiai programot módosítottak, tanmeneteket készítettek, új adminisztrációs rendszerrel, aktuális jogszabályokkal ismerkedtek, továbbképzésen, országos közoktatási konferencián , értekezleteken ,munkaközösségi foglalkozásokon vettek részt.  

Szeptember 22-én iskolánk benevezett a Világ Legnagyobb Tanórája projektbe.  Tanítás után nem mentek haza a gyerekek, hanem az iskolában aludtak. A projekten keresztül a gyermekek világszerte, egy időben megismerhették az ENSZ által azonosított 17 Globális Célt. Az idei évben, 2016-ban az 5. cél, a Nemi Egyenlőség került középpontba. A Globális Célok teljesülése a ma gyerekeinek jelenthet élhetőbb életet holnap. A kezdeményezés globális partnere az UNICEF, az ENSZ Gyermekalapja. A délután folyamán az on-line elérhető tananyaggal, animációs filmmel is megismerkedtünk.

Az estét meséléssel, játékkal ,csillagnézéssel közös vacsorával töltöttük. Péntek reggel fogmosás után kezdtük a tanulást. Amivel gazdagabbak lettünk: élmények, emlékek.  

Szeptember 29-én a Misina Állatmenhelyre kirándultunk. Sétakocsikázás, állatsimogatás szerepeltek a nap eseményei közt.  
Szeptember 30-án a Szent Mihály napi máglyagyújtás programsorozata az iskolánál kezdődött. Tanulóink német nemzetiségi tánccal jó hangulatot teremtettek. A szülők süteményekkel kedveskedtek nekünk. Sötétedés után a művelődési háznál zárult az esemény.
Az aradi vértanúkra pécsi séta alkalmával emlékeztünk. Mécseseket gyújtottak a gyerekek az Aradi vértanúk útján, ezzel tisztelegtünk az életüket hazánkért feláldozó emberek előtt. Ezután a belvárosban vonatozás következett. Az idei tanévben több projekthetet terveztünk. Ebből az első , az Egészségkultúra témahét október 10-14-ig már meg is valósult. Zárásként a körzeti védőnő tartott foglalkozást, tanulóink plakátokkal összegezték az elsajátított érdekes,új ismereteket. Az őszi szünet előtt iskolai ünnepélyen az óvodásokat vendégül hívva megemlékeztünk 1956-ról.
 
Ebben a tanévben a Pécsi Nemzeti Színházba bérletet vásároltunk. Októberben már előadáson is voltunk.
Az őszi szünetben megtörtént egy osztályterem parkettájának felcsiszolása, lakkozása a Klik és a gyódi önkormányzat anyagi támogatásával. A szünet után Márton napi projekthéttel kezdjük a karácsonyig tartó következő időszakot.
 

Mindeközben az iskolában tanító pedagógusok tanulmányi versenyekre nevezték tanulóikat, pedagógiai programot módosítottak, tanmeneteket készítettek, új adminisztrációs rendszerrel, aktuális jogszabályokkal ismerkedtek, továbbképzésen, országos közoktatási konferencián , értekezleteken ,munkaközösségi foglalkozásokon vettek részt.  

 

Családkönyv

Könyvbemutató június 2-án

Katolikus hittan 2016

Az adó 1%-a

A személyi jövedelemadó 1%-áról való rendelkezéskor kérjük, hogy gondoljanak községünk fejlesztésére és a helyi sportélet támogatására.

Az 1 % átutalásához az adószámokat az alábbiakban ismertetjük:
Gyódért Alapítvány:  18303425-1-02
Mecsekvölgye Sportkör:  19031707-1-02

A tavalyi évben az adókból befolyt összeget a falu játszótereinek folyamatos újítására, állagmegóvásra fordítottuk.