utca_panorama.png
EGÉSZSÉGRE NEVELŐ ÉS SZEMLÉLETFORMÁLÓ ÉLETMÓD PROGRAMOK GYÓD KÖZSÉGBEN
 
Gyód Község Önkormányzata sikerrel pályázott a TÁMOP-6.1.2-11/1 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok” című pályázati felhívásra. A közreműködő hatóság a pályázatot támogatásra alkalmasnak minősítette.
 
A programsorozat alapvető célja, hogy  a település lakosaiban erősödjön az  egészséges életmódhoz szükséges tudás, minden életkorban cselekvésen alapuló egészségtudatos magatartás alakuljon ki, a helyi közösségek szereplőinek együttműködésben megvalósuló egészségtudatos döntések, közösségi aktivitások növekedjenek.
 
A pályázat keretében, egészségügyi állapot felmérést követően aktualizálásra/elkészítésre kerül a települési egészségterv, amely hosszabb távra biztosítja az egészséges életmód szemléletének kialakítását.
 
A projekt megvalósítása 2013 szeptemberében kezdődött, a közel egy évre tervezett projekt során, egészség hét, egészség napok, bajnokságok keretein belül 28 esemény/program megvalósítására kerül sor.
 
Az rendezvények témájuk szerint öt részre csoportosíthatók, úgy mint  az egészséges táplálkozás, illetve energiaegyensúly megtartása, és/vagy visszaállítása, az életvezetési kompetenciák fejlesztését célzó, a  lakosság rendszeres testmozgását elősegítő szabadidős, stressz kezelő, lelki egészség megőrzésére irányuló egészségfejlesztési, elsősegély nyújtási és baleset megelőzési programok.
 
A rendezvények témájáról, idejéről, a megvalósulási helyszínekről „rendezvény naptár” készül, melyet weblapon/szórólapon megkapnak annak érdekében, hogy minél többen vegyenek részt a programokon.
 
A rendezvények szervezésében és megvalósításában a projektgazda mellett  részt vesz a Gajdos Kft., és a ProjektNavigátor Kft.
 
Látogasson el Ön is a rendezvényekre!

Családkönyv

Könyvbemutató június 2-án

"Mozdulj Gyód" Fotódokumentáció

Kattintson a borítóra