utca_panorama.png

A Pécsi Járási Hivatal új helyen várja a szociális ellátást igénylő ügyfeleit

Dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott sajtóközleménye a Pécsi Járási Hivatalnak a szociális ellátásokkal kapcsolatos ügyfélfogadás helyszíni változásáról:

A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások rendszere 2015. március 1-től jelentős mértékben átalakult. Az állam és az önkormányzat segélyezéssel kapcsolatos feladatai élesen elválasztásra kerültek. A szociális ellátások eddigi ügytípusai mellett az aktív korúak ellátását is a járási hivatalok állapítják meg.
A Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatala (a továbbiakban Járási Hivatal) a szociális ellátások tekintetében ügyfélfogadási feladatainak a hét meghatározott napjain a négy pécsi szociális területi központ épületében tett eleget.
Tájékoztatom ügyfeleinket, hogy a szociális ellátásokkal kapcsolatos ügyfélfogadás június 29-én a szociális területi központokban megszűnik. A Járási Hivatal 2015. július 6-tól a Foglalkoztatási Osztály ügyfélterében (volt pécsi Munkaügyi Kirendeltség), a Pécs, Zrínyi Miklós utca 11. szám alatt várja az állampolgárokat. Az ügyindítás lehetősége a Pécsi Járási Kormányablakban (Pécs, Szántó Kovács János utca 1 .) és a pécsi szociális területi központokban is megmarad.
A változás a következő ügytípusokat érinti: foglalkoztatást helyettesítő támogatás, egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás, ápolási díj, egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapítása, közgyógyellátás, időskorúak járadéka, hadigondozotti ellátások.

Ügyfélfogadási idő a Pécs, Zrínyi Miklós u. 11. szám alatt:
Hétfő-kedd, csütörtök: 08:00-15:30 óráig
Szerda: 08:00-12:00 óráig
Péntek: 08:00-10:00 óráig
Telefon: (72) 512-812

Dr. Horváth Zoltán
kormánymegbízott

Családkönyv

Könyvbemutató június 2-án

Hírlevél

Iratkozzon fel rendszeresen megjelenő hírlevelünkre, hogy a legfontosabb eseményekről azonnal értesíthessük: