utca_panorama.png
Gyód lakossága az elmúlt húsz évben másfélszeresére nőtt. A sporttelep a település déli részén, az új házak között működik. A területen labdarúgópálya, sportöltöző, játszótér található. A településen sok ember szívügye a sportélet.
 
Helyi labdarúgócsapatunk fontos közösségszervező erő. A megyei bajnokságban játszik, edzéseiket és versenyeiket a lakosság élénk érdeklődése kíséri. Utánpótláscsapataiban és a felnőtt csapatban a helyi és a környező falvak fiataljai is részt vesznek. Egyesületünk gondot fordít az utánpótlás nevelésre, kölyökcsapatot hoztak létre a kötelező korosztályos csapatok mellett, tehetséges tagjai-életkoruk előrehaladtával a felnőtt csapatot erősítik.
Az öltözőt és a pályát használják a közösségi öregfiú csapatok is örömfoci céljára. 
A Mecsekvölgye Sportkör a helyi, gyódi, a szomszédos településekről igazol ifjúsági korosztályos játékosokat, így egy utánpótlás-csapatot indított a bajnokságban, ezáltal is együttműködik a magyar labdarúgás tömegesítésében. Segíti az iskolai és a községi tömegsport megmozdulások szervezését, lebonyolítását. A település egy nagyméretű füves sportpályával rendelkezik, melyet a község gyermek és felnőtt lakói elsősorban labdarúgásra használnak. A sportegyesület munkáját több korábbi labdarúgó segíti, így folyamatos szakmai kapcsolat valósul meg. Az egyesület helyi civil szervezetként a község rendezvényeinek, megmozdulásainak aktív résztvevője.
 
Egyesületünk a TAO programban benyújtotta pályázatát, a Sportfejlesztési programot az Irányító hatóság elfogadta. Vállalkozásoktól összesen 700.000,- Ft összegű felajánlást fogadhatunk ebben a szezonban.
 
A támogatást az utánpótlás nevelés tárgyi feltételeinek biztosítására, tárgyi eszköz beszerzésre kívánjuk fordítani. A megye III. osztályban szereplő felnőtt csapat utánpótlásának biztosítása érdekében kiemelt szerepe van a helyi serdülő, és ifjúsági korosztály nevelésének, a fiatalok folyamatos képzésének és beépítésének a felnőtt csapatba.
A támogatásból az utánpótlás nevelésben részt vevő csapatok részére új felszereléseket (mez, sportszár, cipő, melegítő), labdákat, bójákat szerzünk be, finanszírozzuk az idegenbeli mérkőzésekre a huszonkét személyes kisbusszal az utazás költségeit, összesen önerővel 500.000,- Ft értékben. Mindezzel igyekszünk a labdarúgáshoz való hozzáférést a szülők számára biztosítani, olcsóbbá tenni.
A működési feltételek javítására labdafogó hálókat, kapuhálókat vásárolunk 150.000,- Ft, lelátó-, ülőhely kialakítását végezzük 120.000,- Ft értékben.
 
Célunk, hogy stabil játékoskerettel rendelkezzünk, helyi és környékbeli fiatalokat sikerüljön bevonni és beépíteni a csapatokba.

Családkönyv

Könyvbemutató június 2-án

Az adó 1%-a

A személyi jövedelemadó 1%-áról való rendelkezéskor kérjük, hogy gondoljanak községünk fejlesztésére és a helyi sportélet támogatására.

Az 1 % átutalásához az adószámokat az alábbiakban ismertetjük:
Gyódért Alapítvány:  18303425-1-02
Mecsekvölgye Sportkör:  19031707-1-02

A tavalyi évben az adókból befolyt összeget a falu játszótereinek folyamatos újítására, állagmegóvásra fordítottuk.