utca_panorama.png

Szeretettel hívjuk, várjuk a gyódiakat, a távolabbról érkezőket, minden kedves vendéget, akinek kötődése van településünkhöz, hogy az idetartozás érzése erősödjön mindannyiunkban, és hogy egy vidám nyári napot tölthessünk együtt!A 700 lelkes Gyód községben 1994 óta folyamatosan, immár huszonharmadik alkalommal rendezzük meg 2017. június 3-án, szombaton a Sommerfest programot. A rendezvény annak idején a községi labdarúgópálya mellett épült sportöltöző átadásával indult, azóta a hagyományt folytatva évente egyre színesebb programokkal várjuk a község gyermek és felnőtt lakói mellett a szomszédos települések érdeklődő lakóit.

Immár tizedik alkalommal bonyolítjuk le a Gyódról Elszármazottak Találkozóját.
A találkozó célja az egymás mellett élő közösségek, települések jószomszédi kapcsolatainak szorosabbá fűzése, a helyi és kistérségi identitástudat erősítése.

Szándékunk, minden évben legalább egyszer a község lakóival együtt ünnepelni, felkelteni a településen élők  gyelmét a programokra. Emellett fontosnak tartjuk, hogy a községünkből elszármazottakat is „hazahívjuk” Gyódra, bevonjuk őket a programfolyamba, mindezt vonzó műsorszámokkal igyekszünk elősegíteni.

Fontos programja a napnak a gyódi óvoda és iskola gyermekei mellett a művészeti csoportok bemutatkozása, nép- és moderntánc-együttesek mutatják be közösségeik folklór-, művészeti- és kulturális életét. Külön öröm a gyoroki fiatalok bemutatkozása a Partiumból (Románia).

A főzőverseny (Gyódi Ízkavalkád) az egyik látványos része a rendezvénynek. Egy-egy csapat szabadon választott ételt főz meg a délelőtt folyamán, majd ebédidőben kóstolót tartanak az érdeklődők számára. A legfinomabb ételek díjazásra kerülnek.
A nap folyamán zöldség- és gyümölcskóstoló, várja az érdeklődőket, egészséges ételek kostolására nyílik lehetőség. A borbemutatón a környék boros gazdái hozzák el és adnak kóstolót boraikból. A találkozó jó alkalom a különböző borklubok tagjai számára az ismerkedésre, szakmai eszmecserére.
Ebben az évben is várjuk az autó-, hajó- és repülőmodellek kedvelőit. Vadász- és trófeakiállítással mutatkozik be a vadásztársaság.
Bemutatkozik a község nemrég alakult civil szerveződése: a Gyódiak Egymásért Klub, régi gyódi sváb falvédőkből állítanak ki.
Egész nap az óvoda és iskola tanulói játékos, sportvetélkedőkkel próbálhatják ki magukat, melyeken a vendég települések gyermekei is aktívan részt vehetnek.

A felnőttek részére délután versenyeket hirdetünk és bonyolítunk le, így talicskatoló, csizmadobó, rönkhajító és kötélhúzó versenyeket indítunk.
Újra megrendezzük a Németvári Ferenc kispályás labdarúgó tornát, reméljük idén is ilyen szép számú indulója lesz a gyódi sportegyesület fiatalon elhunyt titkáráról elnevezett tornának.

Jelentkezni négy korcsoportban, 10 fős csapatokkal lehet:
• 1-4. osztályos tanulók,
• 5-8. osztályos tanulók,
• felnőttek 35 éves korig,
• felnőttek 35 év felett.
Jelentkezés és bővebb felvilágosítás: Lőrincz Ferenc 06-30-773-1676 telefonon
A főzőversenyre és borbemutató -kóstolóra is várjuk községünkből és a településekről jelentkezőket!

Egész nap sör és étkezési lehetőség várja az odalátogatókat a sátorban. Az ebéd babgulyás lesz, mely a 400 Ft –os áron megvásárolható.
Parkolási lehetőség a Sport utcában, kérjük az Ifjúság utca Sportpálya melletti szakaszára ne hajtsanak be!