2014 aug. 01, Péntek
 
 

Hírlevél

Rendszeresen értesülhet községünk legfrissebb híreiről, rendezvényeinkről, aktuális eseményekről


Óvoda

Gyódi Óvoda és Művelődési Ház
7668 Gyód, Fő u. 98
Vezető: Horváth Tamásné
Telefon: +36 72 461 269
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.Óvodai, iskolai kirándulás
Írta: Horváth Tamásné   
2014. Május 18. Vasárnap, 13:15
Június 5-én, csütörtökön az ausztriai dínóparkba megyünk Bad Gleichenberg-be a hagyományos év végi kirándulásunkra.
A gyódi iskolás és óvodás gyermekeknek a részvétele ingyenes, a tavaly októberben megrendezett szülők-nevelők bálja bevételéből finanszírozzuk, valamint az idei évben igen nagy támogatást kaptunk a gyódi Német Nemzetiségi Önkormányzattól is.
A Styrassic Park több, mint egy dino kiállítás, hiszen Ausztriában egy gyönyörű, 5 ha erdőben található, ahol jó levegőn, csodás környezetben élvezhetjük a dinók társaságát. A parkban 80 élethű dinoszaurusz szobor van, valamint itt található a világ legnagyobb dinoszaurusz csontváza, egy T Rex is.
 
Programjaink között lesz:
  • földrengés és vulkánkitörés szimulátor
  • élő T-rex show
  • óriáscsúszdázás, játszóterezés
Igen szép számmal (71-en) döntöttünk úgy, hogy együtt töltünk egy teljes napot, a mindennapi rohanásból megállva egy kicsit. Jó alkalom ez arra, hogy jobban megismerjük egymást, beszélgessünk, ne csak szülő-pedagógus viszonyban, hanem falubeliként, barátként is több időt tölthessünk együtt.
Köszönjük szépen, mind a szülők támogatását, mind a Német Nemzetiségi Önkormányzat hozzájárulását, hogy lehetővé válhatott számunkra ez a csodálatos lehetőség!
Biztosak vagyunk benne, hogy gyermekeinknek maradandó élmény lesz, nagyon jól fogják érezni magukat ezen a napon!
 
Anyák napi ünnepély az óvodában
Írta: Horváth Tamásné   
2014. Május 18. Vasárnap, 13:00
Kicsiny óvodánkban kiemelt helyen szerepel az anyák napi ünnepség.
Az ünnepség előtt egy héttel már a színpadra járunk a műsort próbálni, ajándékot készítünk az édesanyáknak és nagymamáknak, feldíszítjük a színpadot a gyerekek által készített képekkel, rajzokkal, a legszebb ünneplő ruhát vesszük fel. A verseket, dalokat a gyermekek életkorának megfelelően választjuk ki. A kicsik rövidebb, rímelős verseket tanulnak, a nagyobbak hosszabb lélegzetűeket. A műsorra készülve meg szoktuk beszélni a gyerekekkel, hogy otthon ne árulják el mit tanulunk, legyen titok, meglepetés az anyukák, nagymamák számára.
Szokták is mondani a szülők, hogy hiába kérdezik, nem mondják el a verset, mert "titok".
Kicsik, nagyok a szereplésükkel egyaránt könnyeket csalnak az édesanyák, nagymamák szemébe. Minden szülő nagyon büszke gyermekére, mikor szerepelni látja. 
Minden évben olyan ajándékot készítünk, amelynek készítésében még a legkisebb gyermekek is részt vesznek több-kevesebb segítséggel. Csináltunk már tenyérnyomatot, szívecskét, virágot, gipszkiöntőt. Idén a gyermekek fényképét bújtató papírvirágot készítettünk.
Idei évben rendhagyó módon a Művelődési Házban tartottuk az ünnepséget a nagy érdeklődésre való tekintettel. Szinte minden kisgyermekhez 2-3 kedves vendég – édesanya, nagymama, keresztanya, dédi mama – is eljött. Igyekszünk évről évre valami újdonságot kitalálni, ez idén sem volt másképp. Úgy gondolom sikerült minden hozzátartozó szemébe örömkönnyeket csalnunk. Volt diavetítés anyukáknak és nagymamáknak, rengeteg tánc, ének, vers, dramatizálás. 
Nagy titkolózások közepette készítettünk minden egyes óvodás kislánynak a nemzetiségi hagyományoknak megfelelő kékfestő szoknyácskát, és egyforma, gyönyörű ruhában álltak a lányok színpadra. Persze a fiúk pedig egytől-egyik fess legények voltak.
A műsor után megható volt látni a szülők könnyes szemeit, és hogy milyen szeretettel ölelik át gyermeküket, megköszönve az egy szál virágot, és a kis ajándékot. Sok anyuka, nagymama megköszöni a mi munkánkat is, értékelik, hogy alkalomhoz illő, megható műsorral köszöntöttük őket. Természetesen az elismerés nekünk is jólesik.
 
Óvodánk élete 2013/2014
Írta: Horváth Tamásné   
2014. Március 15. Szombat, 09:50

 
Óvodai Közzétételi lista
Írta: Horváth Tamásné   
2013. Szeptember 20. Péntek, 12:51

Az óvoda közzétételi listája letölthető (pdf 182 kB)

 
Óvodai névsor 2013/2014 nevelési év
Írta: Horváth Tamásné   
2013. Szeptember 10. Kedd, 00:00

Antal Alexandra
Aracsi Fanni
Berecz András
Berecz Regina
Denke Lara
Horváth Linett
Komáromi Fanni
Kövesdi Zsombor
Márics Luca
Molnár Anna
Nagy Bálint
Németh Kíra
Novák Evelin
Pap Dániel
Schmidt Csaba
Schmidt Kíra
Solti Buda Bálint
Solti Emese Eszter
Solymosi Rebeka
Szabó Adrián
Török Réka
Zsifkó Míra

 
Gyódi óvoda és Művelődési ház
Írta: Horváth Tamásné   
2013. Február 12. Kedd, 08:42

1996 óta Gyód Község központjában, családias  környezetben, a falu "ékszerdobozaként" működik 25 férőhelyes, egycsoportos, német nemzetiségi intézményünk. 2 óvónő és egy dajka foglalkozik nap, mint nap a gyermekekkel.

A pedagógiai munka a Helyi Pedagógiai Program alapján folyik, melyet minden szülő megismerhet, nyilvános dokumentum.

Programunk a kompetencia alapú óvodai programra épít. Célunk:  A gyermekek egyéni fejlettségéhez, igényeikhez, szükségleteikhez, érési tempójukhoz igazodó, a gyermeki szabadságot tiszteletben tartó differenciált személyiségfejlesztés, a tanuláshoz szükséges képességek és részképességek megalapozása a játékban és a játékos tevékenységekbe ágyazottan.
Célunk továbbá a családokkal való együttműködés, a folyamatos párbeszéd biztosítása.

Olvassa tovább...
 
Óvodai eseménynaptár 2013-2014
Írta: Horváth Tamásné   
2013. Szeptember 10. Kedd, 00:00

A nevelési év rendje:
A nevelési év első napja: 2013. szeptember 1.  - utolsó nap: 2014. augusztus 31.

A nevelési évben 5 nevelés nélküli munkanap használható fel. - Ebből három került előre meghatározott időpontban felhasználásra, az óvodavezető szabadon felhasználhat még két napot a nevelési évben, melyről a szülőket 10 nappal korábban értesíti.

Első óvodai nap: 2013. szeptember 2. (hétfő) - Utolsó óvodai nap: 2014. július 31. (csütörtök). Az óvoda augusztus 1 és 31 között zárva tart.

Ebédbefizetés:minden hónap első szerdáján

Tovább az eseménynaptárhoz >>>
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>