Fűtéstámogatást nyújt idén is az Önkormányzat
Featured

Fűtéstámogatást nyújt idén is az Önkormányzat

A 12/2023. (IX.25.) számú képviselő-testületi rendelet alapján Gyód község közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező kérelmező fűtéstámogatásra jogosult, ha a családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 750%-át (213.750,- forint) nem haladja meg. Benyújtási határidő: november 15.


A jogosultak körén belül előnyt élveznek az 1993. évi III. törvény, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény szerinti aktív korúak ellátásában, időskorúak járadékában, települési támogatásban,- tekintet nélkül annak természetbeni vagy pénzbeli formában történő nyújtására (e támogatásban részesülők közül különösen a lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viselésével kapcsolatos támogatásban részesülők) -, valamint a halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő családok.
A támogatás ugyanazon lakott ingatlanra (háztartásonként) csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és családok számától.

A támogatás összege: 20.000 forint, azaz húszezer forint.
A kérelem benyújtásának határideje: 2023. november 15.
A kérelem benyújtásának módja: személyesen vagy postai úton (Gyód Község Önkormányzata 7668 Gyód, Fő u. 62., vagy Keszüi Közös Önkormányzati Hivatal 7668 Keszü, Petőfi u. 24.)

A támogatás megállapításához szükséges dokumentumok:

  • kérelem beszerezhető a cikk alján található linkről, vagy Gyód Község Önkormányzatánál illetve a Keszüi Közös Önkormányzati Hivatalnál
  • az igénylő és háztartásának jövedelemigazolása,
    • A jogosultság megállapításakor
      1. a havi rendszerességgel járó - nem vállalkozásból, illetve őstermelői tevékenységből (a továbbiakban együtt: vállalkozás) származó - jövedelem esetén a kérelem benyújtását megelőző hónap jövedelmét,
      2. vállalkozásból származó jövedelem esetén a kérelem benyújtásának hónapját közvetlenül megelőző tizenkét hónap alatt szerzett jövedelem egyhavi átlagát kell figyelembe venni azzal, hogy a b) pont szerinti számításnál azon hónapoknál, amelyek adóbevallással már lezárt időszakra esnek, a jövedelmet a bevallott éves jövedelemnek e hónapokkal arányos összegében kell beszámítani,
      3. nem havi rendszerességgel szerzett jövedelem esetén a kérelem benyújtásának hónapját közvetlenül megelőző három hónap alatt szerzett egyhavi átlagáról szóló nyilatkozat.
    • amennyiben a kérelmező, közeli hozzátartozója illetve a háztartásában életvitelszerűen vele együtt lakó más személy rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, úgy az erről szóló nyilatkozatot.
    • A kérelem szempontjából előnyt megalapozó igazolások.
  • Háztartás fogalma: az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége.
  • Család fogalma: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége.